Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Νιώθω άρα υπάρχω...


Συναισθήματα..μας κατακλύζουν καθημερινά. Πότε νιώθουμε χαρά, πότε λύπη, φόβο, θυμό..!
Αυτά αποτελούν και τα πιο ενστικτώδη συναισθήματα. Το θέμα είναι ότι εμείς οι άνθρωποι έχουμε μια συνήθεια να τα κατηγοριοποιούμε.
Δηλαδή, είμαστε χαρούμενοι, άρα η χαρά είναι ένα καλό συναίσθημα. Κάτι μας έχει στενοχωρήσει; Νιώθουμε θυμό; Άρα αυτά αποτελούν αρνητικά συναισθήματα Υφίσταται όμως και στην πραγματικότητα αυτή η κατηγοριοποίηση; Υπάρχουν <<καλά>> και <<κακά>> συναισθήματα; Πώς μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε αυτά που νιώθουμε;
Το σωστό είναι να μην τα κατηγοριοποιούσαμε, γιατί είμαστε άνθρωποι και λογικό είναι να νιώθουμε κάθε δευτερόλεπτο Από τη στιγμή που η ζωή είναι απρόβλεπτη, δεν είμαστε θεοί για να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Πότε μπορεί να νιώθουμε χαρούμενοι και πλήρεις και πότε στεναχωρημένοι ή οργισμένοι. Όλα αυτά είναι <<κακά>> ή απλά απολύτως φυσικά;
Κάθε συναίσθημα που βιώνουμε είναι πολύ φυσικό. Γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να εκφράσουμε το θυμό μας ή τη λύπη μας. Άλλωστε η ζωή είναι πολύ μικρή για να είμαστε ψεύτικοι. Πρέπει να εκφραζόμαστε αυθεντικά και να μη βάζουμε μάσκες όταν ερχόμαστε αντιμέτωπο με συνανθρώπους μας. Το γεγονός άλλωστε ότι νιώθουμε είναι απόδειξη ότι ζούμε!

4 σχόλια:

Daphne είπε...

FeNia συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!Όλα τα
συναισθήματα είναι φυσικά και δεν πρέπει να αποφεύγουμε και να κρύβουμε
τα λεγόμενα κακά συναισθήματα...
Μακάρι να ήμασταν όλοι τόσο αληθινοί
και να εκφράζαμε όλα μας τα συναισθήματα όπως λες σε αυτό το post! :)

Με αγάπη,
Leyla

Unknown είπε...

Ara afou yparxw,tote tha prepei kai na niwthw,dioti an den niwthw,tote poios o logos na yparxw?Edw vevaia tha mou peis,oti gi'ayto kai ta deina twn synanthrwpwn mas,kathoti yparxoun arketa kthnh,pou den exoun aisthhmata,den niwthoun kai katadynastevoun thn pleionothta twn anthrwpwn!
Trexa gyreve dhladh,me to poukamisaki to ladi!!
xexexexexexex

Fenia kaneis kapou ekpomph,se radiofwno?


HUDSON

Fenia είπε...

Sunfono se ola Leyla k Hudson! Auto pisteuo k ego..
Nai, kano ekpompi sto radioasty stous 90,6 ka8e S-K 2-4 mm
kai auta ta ar8rakia mpainoun k sto www.shoot.gr!

Unknown είπε...

keep up the good work,dhmosieye
oloena perissotera keimenakia..
psilokalos o stathmos,mia xara
h ekpomph sou.
Yours truly,

Hudson