Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Το καλό παιδί

Για τους άντρες η ταμπέλα <<καλό παιδί>> είναι αλήθειά ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Σίγουρα, στα δέκα τους θα ήταν μια φράση που θα τους την έλεγε η μητέρα τους και θα προσπαθούσαν να εφαρμόσουν πιστά αυτή τη συμβουλή. Όμως ως ενήλικες, αγωνίζονται να επιβιώσουν στο χώρο εργασίας και στον κόσμο των γυναικών. Ξέρουν πολύ καλά ότι τα <<καλά παιδιά>> φέρνουν τον καφέ και είναι πάντα ο κολλητός μας που κάθεται και ακούει για κάποιον που γνωρίσαμε χθες! Να γιατί λοιπόν οι άντρες δεν θέλουν να είναι πια τα <<καλά παιδιά>>:

1. Μια γυναίκα όταν είναι με ένα <<καλό παιδί>> επαναπαύεται Εκμεταλλεύεται τη γλυκύτητα του και την καλοσύνη του και τον ''καβαλάει''. Τον κάνει σκυλάκι της και το σέρνει από εδώ και από εκεί.

2. Μια γυναίκα ερωτεύεται έναν άντρα που έχει αυτοπεποίθηση, ξέρει να στέκεται στα πόδια του, είναι ανεξάρτητος, έχει την παρέα του και φυσικά ξέρει να λέει την άποψη του. Γνωρίζει καλά πότε θα πρέπει να παίρνει το πάνω χέρι, πότε θα είναι εκεί για να στηρίξει και πότε θα αφήνει χώρο και χρόνο!

3. Πάντα τα <<καλά παιδιά>> καταλήγουν να είναι τα θύματα. Όχι μόνο στον κύκλο της γυναίκας, αλλά και στον δικό τους τον κύκλο (το φιλικό, αλλά και τον εργασιακό). Καταλήγουν να είναι ο καλύτερος φίλος, ο κολλητός , αυτός που <<ακούει>> μόνο τους άλλους που έχουν πρόβλημα, αλλά κανείς δεν κάθεται να ακούσει αυτόν που νιώθει μόνος και αποτραβηγμένος από όλους.

Φυσικά, όλοι θέλουμε από όλους να είναι σωστοί απέναντι μας, αλλά βέβαια να μην φτάνουμε στο άλλο άκρο. Πάντα οι άντρες γκρινιάζουν ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τι ζητάνε. Ότι από τη θέλουνε τον αλήτη που θα τις πληγώσει και μια το <<καλό παιδί>> που θα τις κάνει όλα τα χατίρια. Το θέμα είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Θέλουνε να είστε ο εαυτό σας!
Αν ήθελαν κολλητό θα έπαιρναν τηλέφωνο τον καλύτερο τους φίλο, ή απλά θα αγόραζαν ένα σκυλάκι. Αν θέλουν έναν αλήτη, θα έκανα μια βόλτα στη φυλακή. Τόσο απλά. Δεν χρειάζεται να προσποιείστε τίποτα. Το μόνο που θέλουν οι γυναίκες είναι άντρες με αυτοπεποίθηση που να ξέρουν να χαμογελούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: