Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Έχουμε και αυτό το Meeting....


Δουλειά και ρομαντισμός...γραφείο και έρωτας; Πολλές φορές μέσα στην παρέα έχετε όλοι αναρωτηθεί αν αυτά θα μπορούσαν να πάνε μαζί. Οι απόψεις είναι πολλές, οι έρευνες άλλες τόσες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος νόμος, ο οποίος καλύπτει αυτό το ζήτημα! Οπότε το θέμα αφορά πλέον τα πιστεύω του καθένα μας, τις αξίες μας, τις προτεραιότητες μας.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα υπέρ και τα κατά των σχέσεων στο χώρο της δουλειάς. Πολλοί είναι αυτοί που βροντοφωνάζουν ότι μια σχέση στο γραφείο , θα μπορούσε να είναι καταστροφική. Ελλοχεύει πάντα ο φόβος να οδηγήσει σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης , η οποία θα είχε οικονομικές και νομικές συνέπειες για όλη την εταιρεία, αλλά και για πολλούς εργαζομένους. Ακόμα μία σχέση, η οποία θα κατέληγε σε μια μεγάλη αποτυχία, θα μπορούσε να διαταράξει την ηρεμία των δύο συναδέλφων (και όχι μόνο) στη δουλειά. Άλλωστε στις μέρες μας, περνάμε τη μισή μέρα στο γραφείο και θα πρέπει να είμαστε συνεχώς κοντά στον/ην πρώην που μας κορόιδεψε, μας απάτησε, μας εκμεταλλεύτηκε κ.α. Αν η όλη κατάσταση επηρεάσει μόνο τους πρώην τρελά ερωτευμένους έχε καλώς. Αν όμως πάρει η μπάλα και τους λοιπούς.....;

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι να μην ξεκινήσεις μια σχέση μέσα από τη δουλειά σου! Παρόλα αυτά υπάρχουν βέβαια και τα υπέρ μιας τέτοιας ενδεχόμενης σχέσης. Αν επρόκειτο βέβαια για αληθινά αισθήματα απέναντι στο συνάδελφο σου, γιατί να μην επιχειρήσεις μια σχέση, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο.

Για να δουλεύει κανείς κάπου σταθερά, σημαίνει ότι είναι σε μια ηλικία που τον καθιστά ανεξάρτητο και ώριμο για να παίρνει μόνος του σοβαρές αποφάσεις. Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχει δουλειά και εισόδημα, γιατί να μην υπάρξει και μια σχέση; Και για να λέμε την αλήθεια , τόσες ώρες που δουλεύουν οι νέοι πια δεν έχουν ούτε το χρόνο, ούτε την όρεξη για να βγουν και να γνωρίσουν κόσμο. Οπότε, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για γνωριμίες από τον εργασιακό χώρο. Για να δουλεύεις με τον άλλον μαζί σημαίνει ότι κάτι έχετε κοινό. Από την άλλη σίγουρα κάποιοι έχουν δίκιο όταν λένε ότι όλη την ώρα μαζί ίσως βαρεθούμε. Αλλά για καλοσκεφτείτε το...προλαβαίνεις; Ίσα ίσα πιστεύω ότι το άλλο μισό θα περνάει από μπροστά και ούτε 'γεια' δεν θα προλαβαίνεις να πεις. Το αφήνεις λοιπόν μια και καλή για το βράδυ.

Αυτές ήταν λοιπόν οι απόψεις για τις σχέσεις μέσα από τον εργασιακό χώρο. Άποψη δεν έχω μπορέσει ακόμα ούτε εγώ να σχηματίσω. Και οι δύο μεριές φαίνεται ότι έχουν τα δίκια τους. Ο καθένας μας έχει μυαλό και καρδιά και πορεύεται με αυτά. Όταν λοιπόν προκύψει ένα τέτοιο δίλημμα τα βάζει όλα κάτω και τα σκέφτεται. Όπως και να έχει όμως οι επιπολαιότητα μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα. Αν υπάρχει στη δουλειά ένα άτομο που απλά θεωρείτε ότι είναι πολύ σέξυ, δεν θα ήταν και πολύ σοφό να αρχίσετε να τσιλημπουρδήματα. Από την άλλη, αν ο έρωτας έριξε βέλος...τζακ ποτ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: