Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Reading Minds....


Αν ήμουν superhero θα ήθελα να έχω αυτή την ικανότητα.Να μπορώ δηλαδή να διαβάζω τη σκέψη του άλλου. Δυστυχώς δεν τη διαθέτω και είναι μαρτύριο να έχεις τον άλλο απέναντι σου,να σου μιλάει και να έχεις πλήρη άγνοια για το τι σκέφτεται εκείνη τη στιγμή!Ειδικά άμα το πρόσωπο που έχεις απέναντι σου είναι άντρας και σου κινεί το ενδιαφέρον.
Οι γυναίκες με τους άντρες είναι πλάσματα εντελώς διαφορετικά. Και φυσικά η φύση είναι αυτή που έκανε τα δύο φύλλα να εξελιχθούν με άλλα χαρακτηριστικά το καθένα. Η γυναίκα έγινε ''η συλλέκτρια''. Ο ρόλος της ήταν απίστευτα σημαντικός, αφού ήταν αυτή που συνέλεγε πληροφορίες για τα δέντρα, για τον ήλιο, για τον κύκλο του φεγγαριού (με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε και το πρώτο ημερολόγιο), και για πολλά άλλα. Από την άλλη πλευρά ο άντρας ήταν'' ο κυνηγός'', αυτός που θα έφτιαχνε τα εργαλεία και επικεντρωνόταν ευλαβικά στο στόχο του: να θρέψει και να προστατεύσει την οικογένεια του. Δύο φύλλα, άνθρωποι, με ελάχιστα κοινά σημεία. Αυτοί οι δύο άνθρωποι υπάρχουν, αλλά δεν γίνεται να συνυπάρχουν..πορεύονται μαζί τόσους αιώνες, αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρουν οι άντρες να καταλάβουν αυτά που σκέφτονται οι γυναίκες και οι γυναίκες δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν αυτά που σκέφτονται οι άντρες.
Συνέχεια κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τις συνήθειες του, για τον τρόπο που μιλάει, σκέφτεται, ενεργεί, αλλά αυτό δεν θα μπορέσει να αλλάξει ποτέ γι αυτό η χρυσή τομή θα ήταν να μπορέσουμε απλά να αποδεχτούμε τον άλλον έτσι όπως είναι.
Παρόλα αυτά το μόνο που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή είναι το τι θα μπορούσε να σκέφτεται o X(τυχαίο γράμμα) που στέκεται απέναντι μου και μου μιλάει. Τι έχει στο μυαλό του, τι πραγματικά θέλει, γιατί ενώ το βλέμμα του και τα λεγόμενα του είναι πολλά υποσχόμενα, δεν κινείται από τη θέση του... Ξέρω στο να μπω στη θέση και στη σκέψη κάποιου άλλου (ειδικά του αντίθετου φύλλου) δεν πρόκειται να γίνει. Αυτό είναι γονιδιακά αδύνατο. Αλλά θα ήθελα τα πράγματα να ήταν κάπως πιο εύκολα...ή μήπως όχι;Μήπως έτσι χαθεί η μαγεία;Δεν ξέρω,είναι πολύ αργά για να αποφασίσω αυτή τη στιγμή και άλλωστε αυτή η ερώτηση δεν έχει μία απάντηση...

1 σχόλιο:

Zero Design είπε...

Den thes na mpeis sto mualo kanenos.. den thes na akouseis tis skepseis kanenos.. Den simferei kanenan.. kai kiriws esena.. ;)

Allwste... etsi xanei to endiaferon..